Direktor smijenjen sa dužnosti preduzeća u Novom Sarajevu, isplatio sebi 50.000 KM

Na sjednici Skupštine JP “ONSA” smijenjen direktor ovog preduzeća zbog protuzakonitog djelovanja.

Adnan Karamehmedović je smijenjen jer je na svoj račun isplatio 50.000 KM.

Podsjetimo, osnivač preduzeća je Općina Novo Sarajevo, a na upravljanje su ustupljeni Sportska dvorana Novo Sarajevo i pomoćni teren Grbavica.

Iz NiP-a su potvrdili također da je zbog protivpravnog djelovanja i kršenja propisa finansijskog poslovanja, koje je utvrdio Odbor za reviziju ONSA-e, danas razriješen dužnosti direktor ovog općinskog javnog preduzeća.

Jučer smo, odmah po saznanjima, službeno uputili pitanja o grubim nepravilnostima u poslovanju ONSA-e prema općinskoj administraciji i pozvali istražne organe da poduzmu odgovarajuće korake na dokumentiranju i procesuiranju eventualnog protivpravnog djelovanja.

Nažalost, ova situacija samo dodatno potvrđuje ispravnost Odluke Naroda i Pravde Novo Sarajevo da uskrati svoju podršku aktuelnoj općinskoj administraciji predvođenoj dr. Hasanom Tanovićem, a koja, prema vlastitim navodima, ‘nije dozvolila imenovanje nestručnih i nekompetentnih osoba na rukovodeće pozicije’, aludirajući valjda na nastojanja NiP-a Novo Sarajevo da se izbjegnu upravo ovakva imenovanja kakvo se na kraju i desilo.

Prethodno, nismo dali svoju podršku ni imenovanju Skupštine ovog preduzeća. Umjesto JP ONSA-e kao jednog od motora razvoja i društveno korisnog djelovanja, dobili smo jos jednu aferu u našoj opcini, sada tešku 55.000 KM“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.