Državljanin BiH uhapšen u krijumčarenju četiri strana državljana u Hrvatsku

Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke uhapsili su 40-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

On je u petak oko 20:00 sati prevozio četiri strana državljana, te su policijski službenici tako spriječili još jedan pokušaj krijumčarenja stranaca u Hrvatsku.

Tokom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Mala Gorica na petrinjskom području, policajci su uočili automobil bosanskohercegovačkih registracija.

Na svjetlosne i zvučne znakove vozilo se nije zaustavilo, već je vozač ubrzao u smjeru mjesta Nebojan.

Zbog neprilagođene brzine na poljskom putu, automobil je sletio u odvodni kanal, gdje se prevrnuo na krov pri čemu su vozač i dvoje stranih državljana lakše povrijeđeni, a lijekarska pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici.

Utvrđeno je kako je automobilom upravljao 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je prevozio četiri strana državljana, prenosi Hina.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i mogućih drugih kaznenih djela, vozač je uhapšen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske stanice.

U toku je daljnje kriminalističko istraživanje, stoji u saopćenju.