Foto/ Ovo je otac monstrum koji je kćerkicu godinama držao zatočenu u kadi, policija moli za pomoć

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (38) iz Beograda,

On se tereti da je izvršio krivična djela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe i kršenje porodičnih obaveza.

Molimo građane da, ukoliko ga prepoznaju s fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju, obavijeste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630“, poručili su iz MUP-a Srbije svojim građanima.

Podsjetimo, prije četiri dana dežurni zamjenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obaviješten je od policijskih službenika da je u PS Palilula došla Ivana L. (47) koja je prijavila nasilje od nevjenčanog supruga Uroša Pašajlića (37), koji joj je nanio vidne tjelesne povrede.

Zamjenik javnog tužioca dao je nalog da policijski službenici radi hapšenja osumnjičenog oca nasilno uđu u stan, s obzirom na to da niko nije otvarao vrata.

On nije bio u stanu, ali je pronađena djevojčica starosti osam godina koja je odmah upućena na ljekarske preglede i smještena u Dom za nezbrinutu djecu, odakle je prebačena u dječiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dijete neuhranjeno i zapušteno.

Po nalogu dežurnog zamjenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim Urošem Pašajlićem zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, potom protivpravno lišenje slobode nevjenčane supruge, te da je izvršio krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete.

Foto/ Ovo je mjesto gdje je monstrum držao osmogodišnju kćerku kao roba, pronađen i bizaran detalj kod kade

Slučaj nezapamćenog porodičnog zlostavljanja koji se danas razotkrio u beogradskom naselju Mirijevo uznemirio je kompletan region.

Kako Kurir saznaje, osmogodišnja djevojčica, koju je otac godinama držao zatočenu u kadi, spašena je u zadnji čas.

Pronašle su je dvije policajke kada su krajem prošle sedmice provalile u stan u stambenoj zgradi.

U kupatilu su je zatekle jedva živu, kako leži u kadi.

Djevojčica je bila toliko gladna i dehidrirana da je jedva davala znakove života.

Na opšte zaprepaštenje i suze očevidaca, zabilježen je i više nego bolestan detalj iz stana strave.

Naime, na kadi u kojoj ju je držao zatočenu, otac je stavio i zajedničku fotografiju sebe i kćerke.

Foto: Blic
Foto: Blic

Jedna od dvije policajke koje su došle na intervenciju iznijela je u djevojčicu na rukama na neskriveno zaprepaštenje komšija i očevidaca.

Svi su mislili da u roze jaknici nose bebu jer je dijete od 8 godina bilo toliko sićušno, neuhranjeno i iscrpljeno.

Komšije za Kurir kažu da nisu znale ni da djevojčica postoji, što su saznanja Kurira u međuvremenu i potvrdila jer je, prema prvim informacijama, otac Uroš P. (37) godinama držao zatočenu kao roba.

Podsjetimo, kako su mediji u susjednoj Srbiji ranije objavili, Uroš P. (37) godinama je zlostavljao i svoju nevjenčanu suprugu I. L. (45).

I sve se to ne bi znalo da nesretna I. L. nije uspjela pobjeći iz stana 19. marta i da sva krvava i prebijena nije stigla do policije gdje je prijavila partnera za nasilje kao i da kćer drži zatočenu u stanu.

Kada su djevojčici ljekari dali hranu, izgledalo je kao da nije jela mjesecima. Da je ostala u tom stanu još pet dana, pitanje je bi li preživjela, rekao je izvor Blica.

Komšije su ispričale i da se iz stana širi nesnosan smrad, te da je sve puno smeća.

Žena je imala slomljen nos i vidljive ozljede od premlaćivanja. Rekla je da je dijete zatočeno u stanu od rođenja, no ona mu nije majka već prijašnja partnerica Uroša P.

Vidjela sam policiju i Hitnu pomoć. Kad su policajke iznijele dijete, vidjela sam da je djevojčica sklupčana u rukama jedne policajke i da na sebi ima ružičastu jaknu, nešto je zapomagala.

Mislila sam da je beba, bila sam u šoku kad su mi rekli da ima 8 godina“, rekla je jedna stanarka zgrade za Novu.rs.

Opisala je i da su se povremeno iz stana u kojem su živjeli Uroš i njegova obitelj povremeno čuli čudni zvuci i zapomaganje.

Čuli smo zapomaganje djeteta kroz prozor kupaonice jer ju je on nju držao zatočenu u kadi”, pričaju komšije.

U protekle tri godine su tvrde sve prijavljivali, ali policija nije dolazila.

Za Urošem P. policija je raspisala potjernicu.