Foto/ Zbrinuta porodica kojoj je izgorio stambeni objekat u sarajevskom naselju Stup

Dervo Sejdić, aktivista Romskog informativnog centra Kali Sare, kazao je danas da je porodica Sabahudina Ajvazija, kojoj je izgorio stambeni objekat u sarajevskom naselju Stup, privremeno zbrinuta.

Kazao je da ga je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, informisao da je porodici obezbijeđen privremeni smještaj i pomoć u hrani.

U sarajevskom naselju Stup danas je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na stambenom objektu. Izgorio stambeni objekat porodice Sabahudina Ajvazija. Tim povodom kontaktirao sam načelnika općine gospodina Muzur Nermina, a u vezi privremenog smještaja porodice.

Kako me načelnik Muzur informisao u ovom momentu porodici je upravo obezbijeđen privremeni smještaj i pomoć u hrani, do iznalaženja trajnog rješenja”, napisao je Sejdić na Facebooku.

Oglasio se i Muzur, kazavši da su dogovoreni naredni koraci.

Porodice koje su ostale bez krova nad glavom i koje nemaju alternativni smještaj biće transportovane u naš prihvatni centar u naselju Osjek. Obezbjedit ćemo im smještaj, hranu i ostale potrebne stvari”, napisao je na Facebooku.

Podsjetimo, nakon što je izbio požar, Sabahudin je na vrijeme spasio djecu, ali je ostao bez ičega.

U sarajevskom naselju Stup u poslijpodnevnim satima došlo je do požara u stambenom naselju. Prema tvrdnjama svjedoka, evakuisane su sve osobe.