Husein Suljanović osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva supruge i njenog ljubavnika

Husein Suljanović (46) osuđen je prije dva dana na doživotnu robiju zbog ubistva supruge Adriane Perez i njenog ljubavnika Omara Santamarie Ruiza u oktobru 2018. godine u Houstonu.

Kako su prenijeli američki mediji, Suljanović je bio vozač kamiona, a dok bi bio na putu, dešavanja u kući je pratio putem kamere koju je tajno postavio.

Upravo ta kamera razotkrila je ljubavnu aferu njegove supruge, koja se na kraju završila tragično, tako što ih je oboje ubio u spavaćoj sobi.

Nakon što su tog oktobra, 2018. godine začuli pucnje, Suljanovićeva djeca su se probudila.

Suljanović je najstarijeg sina nagovorio da tijela prebace u Luizijanu.

Tijelo supruge i majke su bacili u šumu, dok su tijelo ljubavnika bacilli u rijeku, nedaleko od Baton Rougea.

Suljanovićev sin (21) prošle godine se nagodio i priznao krivicu za skrivanje dokaza i ometanje istrage nakon čega je osuđen na pet godina zatvora.

Kako prenose američki mediji, Suljanović je nakon svega prodao svoju kuću u Houstonu i sa djecom pobjegao u Mexico City.

Međutim, kada je čuo da je osumnjičen, a kasnije i optužen za dvostruko ubistvo, pokušao je da pobjegne u Bosnu i Hercegovinu. Uhapšen je u Londonu odakle je vraćen u SAD.

Ovaj čovjek je ubio dvoje ljudi, uključujući i majku svoje djece. Pokušao je da pobjegne iz zemlje i tako izbjegne odgovornost”, rekla je Kim Ogg, javni tužilac okruga Harris, te dodala:

Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da dobijemo pravdu za žrtve u slučajevima poput ovog.”

Nakon osmodnevnog suđenja, Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski osuđen.