Lejla Kašić: “Rambo Amadeus me dodirivao i to je priznao”

Producentica emisije “Dnevnica” na Radio-televiziji Crne Gore Lejla Kašić na Instagramu je podijelila objavu u kojoj je optužila muzičara Ramba Amdeusa za seksualno zlostavljanje.

Na pitanje novinara Nove.rs da li joj se Rambo Amadeus neprimjereno obraćao, kakvu vrstu seksualnog uznemiravanja je doživjela i da li je, osim UNICEF-u, slučaj prijavila i policiji, Lejla je dala odgovore.

U medijima i na društvenim mrežama ne želim da se bavim detaljima i da svodim jedno, za mene, izuzetno traumatično i potresno iskustvo na nivo tabloida. Institucije koje trebaju da znaju, znaju tok događaja i trenutak u kom je eskalirao.

Riječ je o neprimjerenom i nedozvoljenom dodiru po intimnom dijelu tijela, uz propratne skeptične komentare, na kraju i njegovo priznanje učinjenog“, rekla je producentica i dodala:

Smatram da je Pušić opravdano sankcionisan iz UNICEF-a, te da će moj nesretni slučaj biti opomena makar jednom nasilniku da ne učini slično i podrška makar jednoj djevojci da prijavi i da ne šuti.

Samo brzim reagovanjam na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja možemo spriječiti velike tragedije, tragedija na nivou silovanja ili femicida“, kazala je Kašić.

Podsjetimo, Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, optužila je producentica emisije „Dnevnica“ Lejla Kašić za seksulano uznemiravanje, te je javno pozvala UNICEF da reaguje.

Ispred UNICEF-a ubrzo su se oglasili zavničnim saopćenjem u kojem navode da osuđuju bilo koji vid uznemiravanja, te da će popularni muzičar biti suspendovan.

Rambo Amades se ovim povodom još uvijek nije oglašavao.