Narednih dana oblačno vrijeme s kišom, za vikend najavljen i snijeg na planinama

Prije podne je u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblčanost.

Lokalno slaba kiša je zabilježena na jugu i zapadu naše zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati iznosile su: Bjelašnica -4; Ivan Sedlo, Livno 6; Široki Brijeg 8; Drvar 9; Prijedor, Sokolac, Trebinje 10; Bugojno 11; Bihać, Mostar, Sarajevo 12; Sanski Most, Srebrenica, Zenica 13; Banja Luka, Neum, Stolac, Tuzla 14; Bijeljina, Gradačac 15; Doboj, Zvornik 16 °C.

Danas će u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeno slaba kiša padat će u Hercegovini i na zapadu Bosne.

Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C.

Narednih dana padavine, za vikend i snijeg na planinama

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje.

Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 14, dnevna od 11 do 17 °C.

U petak oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinam se očekuje susnježica i snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni. U ostatku zemlje vjetar jugozapadnu, u postepenom skretanju na sjeverni tokom dana.

Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C.

U nedjelju jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini.

Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.