Foto: NFSBiH

Nogometni savez BiH ni ove godine nije čestitao Dan nezavisnosti

Dok danas veliki broj ljudi praznuje zbog Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, veliki broj sportista, klubova i drugih sportskih institucija građanima Bosne i Hercegovine putem društvenih mreža, ili na drugi način, čestitao je ovaj jako bitan državni praznik.

To nije slučaj sa Nogometnim/ Fudbalskim Savezom Bosne i Hercegovine, koji se povodom Dana nezavisnosti još uvijek nije oglasio.

Krovna kuća bh. fudbala posljednji put na svojoj službenoj web stranici vijest je objavila jučer, a tiče se priprema futsal reprezentacije BiH i njihovih priprema.

Zanimljivo je da su od ranih jutarnjih sati Dan nezavisnosti BiH čestitali neki od najvećih sportista Bosne i Hercegovine, ali i sportski kolektivi koji nemaju nikakve veze za N/FS BiH, poput njemačkog Schalkea.

Indikativno je da ovo nije prvi put da N/FS BiH nije čestitao građanima ovaj državni praznik.

Ista situacija dogodila se i prošle godine, a zapravo cijela praksa oko ignorisanja Dana nezavisnosti BiH počela je kada je na čelo krovne kuće bh fudbala došao Vico Zeljković.

Predsjednik Saveza nije ništa objavio ni na svojoj privatnoj Facebook stranici, na kojoj inače informiše javnost o svojim aktivnostima, neke od kojih nemaju veze sa fudbalom, poput saučešća stradalima u zemljotresu u Turskoj, do posjeta vjerskim objektima u državama koje posjećuje.

Budući da još uvijek nije kraj radnog dana, N/FS BiH još ima vremena da čestita javnosti u Bosni i Hercegovini dan u kom su građani Bosne i Heregovine putem referendumskog pitanja odlučili da se odvoje od ostatka Jugoslavije.