Oglasila se policija o bačenoj bombi u Sarajevu

PU Centar Sarajevo sinoć je obaviještena da je u ulici Mrakuša, područje općine Centar Sarajevo, u dvorištu kuće vlasništvo E.Š., aktivirana eksplozivna naprava.

Kako navode iz MUP-a Kantona Sarajevo, izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je u dvorištu kuće došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave čijim je djelovanjem pričinjena materijalna šteta na stepeništu i fasadi kuće.

Šteta je pričinjena i na dva parkirana motorna vozila.

Povrijeđenih osoba, srećom, nije bilo.

O navedenom je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac Kantona Sarajevo koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti) i rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Podsjećamo, kako je sinoć potvrdila Mersiha Novalić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom aktivacije nije bilo povrijeđenih osoba te je pričinjena samo materijalna šteta.

Oštećeni su kuća i automobil koji je bio parkiran u blizini.