Sarajevska policija za dan rasvijetlila nekoliko krivičnih djela krađe

Policijski službenici MUP-a KS prehodnog dana riješili su rasvijetlili su nekoliko krivičnih dijela iz prehodnog perioda.

Uhapšene su ukupno četiri osobe.

Prvo su u 03:15 sati prethodnog dana policijski službenici PU Ilidža lišili slobode lice M. S. rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa).

Kod istog su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnog djela u poslovne prostorije u ulici Dr. Mustafe Pintola, područje općine Ilidža.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je, nakon izvršene kriminalističke obrade, otpušteno iz službenih prostorija.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zatim su u 10:00 sati policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili slobode lice A. B. rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, na osnovu potrage PU Istočno Sarajevo – PS Istočna Ilidža od 07.03.2023.godine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 224. KZ RS (Krađa).

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je istog dana predato na daljnju nadležnost policijskim službenicima PU Istočno Sarajevo.

Dana 08.03.2023. godine u 15:30 sati policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode lice N. P. rođen 1959. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa).

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Nakon toga u 21:00 sat policijski službenici PU Novi Grad su lišili slobode lice M. A. rođen 1978. godine iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa).

Kod istog je pronađen i oduzet predmet koji potiče iz izvršenja krivičnog djela u poslovne prostorije u ulici Bulevar branilaca Dobrinje, općina Novi Grad Sarajevo.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.