“Sport Time” iz Sarajeva postao prvi plivački kluba sa više od 100 medalja na Državnom prvenstvu BiH

Članovi Plivačkog kluba “Sport Time” iz Sarajeva postavili su nove granice i oborili rekord sa čak 106 osvojenih medalja na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju.

Olimpijski bazen Otoka bio je domaćin Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u plivanju, a članovi sarajevskog plivačkog kluba napravili su fascinantne rezultate.

Nikada nijedan klub nije osvojio više od 100 medalja na prvenstvu Bosne i Hercegovine, a članovi PK “Sport Time” okitili su se sa nevjerovatnih 106 medalja.

Od toga 57 zlatnih, 22 srebrene i 27 bronzanih odličja.

“Sport Time” sa svojim plivačima vlasnik je i 16 seniorskih zlatnih medalja.

Iman Avdić ispunila normu za Svjetsko prvenstvo

Najuspješnija plivačica kluba je Iman Avdić, koja je na prvenstvu isplivala dva državna rekorda.

Jedan od najboljih bh. plivačica postavila je rekorde na 400 i 1500 metara slobodnim stilom. Isplivala je i normu za Svjetsko prvenstvo u Japanu na 400 metara slobodno.

Zanimljivo da je Avdić u konkurenciji 400 metara slobodno, ostavila iza sebe Lanu Pudar.

Višestruki prvaci BiH postali su: Iman Avdić, Arian Kadić, Kenan Dračić, Lamija Čaušević, Erin Hrustemović.

I muška štafeta na 4X50 slobodno u sastavu: Arian Kadić, Kenan Dračić, Maksim Jovanović i Arman Livadić, te štafeta na 4X50 mješovito u sastavu: Arman Livadić, Kenan Dračić, Danin Abdičević i Arian Kadić, postali su državni prvaci BiH.

Štafeta Plivačkog kluba “Sport Time” na 4X50 slobodno također je ostvarila rekord BiH, koju su činile: Iman Avdić, Erin Hrustemović, Ajša Gušić i Lamija Čaušević.