Trump nakon podizanja optužnice: “Ovo je politički progon i miješanje u izbore, ja sam potpuno nevin”

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump oglasio se nakon niza optužbi, koje su uslijedile na njegov račun, kao i o podizanju optužnice protiv njega.

Ovo je politički progon i miješanje u izbore na najvišem nivou u historiji. Od vremena kada sam se spustio niz zlatne pokretne stepenice u Tramp kuli, pa čak i prije nego što sam položio zakletvu kao vaš predsjednik Sjedinjenih Država, radikalne lijeve demokrate – neprijatelj vijednih muškaraca i žena ove zemlje – bili su uključeni u lov na vještice kako bi uništili pokret Učinimo Ameriku ponovo velikom“, rekao je Tramp u svom obraćanju.

Podsjetimo, velika porota na Menhetnu glasala je za podizanje optužnice protiv njega zbog navodne isplate novca zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels.

Demokrate su lagale, varale i krale u svojoj opsesiji pokušavajući da „dobiju Trampa“, ali sada su uradili nezamislivo – optužili potpuno nevinu osobu za čin očiglednog miješanja u izbore“, rekao je Trump i nastavio:

Nikada prije u historiji naše nacije to nije učinjeno. Demokrate su varale bezbroj puta tokom decenija, uključujući špijuniranje moje kampanje, ali iskoristiti pravosudni sistem da kazni političkog protivnika, koji je slučajno predsjednik Sjedinjenih Država i vodeći republikanski kandidat za predsjednika, nikada se prije nije dogodilo“.

Bivši predsednik SAD je optužio Georga Sorosa da je lično odabrao i finansirao tužioca i naveo da je to sramota.

Umjesto da zaustavi talas kriminala bez presedana koji je zahvatio Njujork, on radi prljavi posao Bidena, ignorirajući ubistva, provale i napade što bi trebalo biti fokus“, naveo je Trump.

Trump dodaje da vjeruje da će se ovaj „lov na vještice obiti Bajdenu o glavu“.

Svi to mogu vidjeti. Dakle, naš pokret, i naša stranka – ujedinjena i jaka – će prvo pobijediti tužioca, a onda ćemo pobijediti Bidena, i zbacit ćemo sve ove pokvarene demokrate s položaja, tako da ćemo ponovo učiniti Ameriku velikom“, zaključio je Trump.