Uhapšen 33-godišnji muškarac koji je jučer ujutru pucao na Dobrinji

Policijski službenici sarajevske policije uhapsili su 33-godišnjeg muškarca zbog pucnjave koja se na Dobrinji dogodila jučer u jutarnjim satima.

Podsjetimo, policiji se jučer u 7:55 sati obratio vlasnik stana u sarajevskom naselju Dobrinja nakon što je u stanu pronašao dva zrna od ispaljenih metaka.

Ovu informaciju potvrdila je portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Jutros u 7:55 sati vlasnik stana je prijavio da je u unutrašnjosti stana pronašao dva zrna i da postoje oštećenja na prozoru.

Policijski službenici su izašli na teren i nastavljaju rad na dokumentovanju događaja.

Oštećeni nema saznanja kada je došlo do upotrebe vatrenog oružja“, kazala je Novalić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je potvrđeno, vlasnik stana u ulici Sarajevskih ilegalaca dva zrna je pronašao u kuhinji.

Kako danas navode iz MUP-a KS nešto iz 15 sati slobode je lišen muškarac inicijala E. H. rođen 1990. godine u Sarajevu.

Dana 21.03.2023. godine u 15:10 sati, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode E. H., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. stav 1. i člana 293. stav 1. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti i Oštećenje tuđe stvari).

Za ovog 33 – godišnjaka postoji osnov sumnje da je istog dana u jutarnjim satima upotrijebio vatreno oružje u ulici Sarajevskih ilegalaca, općina Novi Grad Sarajevo kojom prilikom je došlo do oštećenja stana u vlasništvu E. L. iz Sarajeva.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela“, saopćili su iz MUP-a.