Video/ Adnan je došao da nadgleda izbore u Crnoj Gori, pa spasio bebu iz hladne Morače

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Vjerovatno je mislio da će to biti njegov jedini zadatak tokom posjete Podgorici, ali ipak, njegova misija bila je mnogo veća od toga.

Adnan je pomogao da se spasi život bebe, koju su, hrabri radnici Zelenila Aldin Ibrahimović, Almir Mujak i Demaj Špejtim izvukli iz hladne Morače.

Zahvaljujući hrabrosti, smirenosti ali i znanju koje ima kao roditelj troje maloljetne djece, Adnan je bebi istisnuo vodu iz pluća i praktično je “oživio”, piše Pobjeda.

U razgovoru za ovaj medij, kaže da nije vjerovao da će uspjeti, ali kada se to ipak desilo…

Prelazio sam most i pogledao ka vodi kada sam vidio da žena i dijete plutaju rijekom. Neki drugi momci su došli, spustili se do rijeke i izvukli bebu iz vode, dok su drugi pozvali hitnu pomoć.

Potrčao sam ka njima i vidio da drže bebu, koja nije davala znake života. Pošto imam malo dijete kod kuće, znao sam šta treba raditi u ovakvim situacijama”, ispričao je Adnan.

Plašio se, kaže, da je kasno, ali nije odustao.

Uzeo sam bebu od njih i pokušao da uradim ono što znam, najbolje što mogu.. Stisnuo sam bebu preko stomaka i leđa, istisnuo joj vodu iz pluća.

Kada sam čuo njegov plač, jer sam kasnije saznao da je dječak, odjurio sam do hitne pomoći i predao im bebu”, rekao je Adnan.

U tim trenucima, zaista sam mislio da je kasno, jer je beba već bila u vodi nekoliko minuta, rekao je Adnan.

Nisam želio da vjerujem da je istina…samo sam se nadao da će beba početi da diše. A kada sam čuo njegov plač, to mi je dalo dodatnu energiju da uspijem u tome da ga spasim”, zaključio je Adnan, koji kod svoje troje djece ide srećan jer je uspio da pomogne jednom mladom životu.

Zagrliću svoju djecu, a u mislima se nadati da će beba uskoro zdrava ponovo biti sa svojim roditeljima”, zaključio je švedski poslanik.