Video/ Incident na sjednici OV Novo Sarajevo, fizički se sukobili Srđan Srdić i Nedim Salihagić

Na današnjoj sjednici OV Novo Sarajevo došlo je do fizičkog incidenta i naguravanja između dvojice vijećnika, Srđana Srdića (samostalni vijećnik) i Nedima Salihagića iz NES-a.

Naime, kako se vidi na snimci objavljenoj na TVSA, prvo je došlo do verbalne prepirke između dvojice vijećnika nakon čega je došlo i do naguravanja.

Nakon toga, kako se čini prema snimci, vijećnici su odlučili da konflikt prenesu napolje, te je došlo do naguravanja i poziva da se izađe vani.

Nedugo poslije obojica vijećnika su se oglasili na Facebook profilima.

“Istina je da sam napadnut verbalno, fizički i populistički od strane kolege vijećnika Srđana Srdića, slučajne snimke TVSA to dokazuju.

U moru tvog licemjerstva i zla Srđan Srdić ja neću biti tvoj saputnik! Ti si smutljivac, i izdajnik i sa takvim čovjekom nema dogovora, nema iznimke i nema saradnje!

Spomenuti vjeru, hakk, porodicu za vjernika je neoprostivo. Populistički napad je produkt nemoći da se nametnu razne kriminalne radnje, kao ispravne!

Što prije građani i građanke shvate o kakvoj se ličnosti radi, a shvatiti će nakon objavljene snimke TVSA nadam se da će ti uskratiti to malo podrške koju imaš, a ostalu znamo kako si i na koji način dobio”, napisao je Salihagić.

Zatim je podijelio i citat muftije Muamera Zukorlića.

Ljudima činite dobro zbog sebe. Ako vam uzvrate dobrim – potvrdili su svoju vrijednost. Ako vam uzvrate zlim – nisu okrnili vašu vrijednost, ali su potvrdili svoju bezvrijednost!

Srđan Srdić se također oglasio i kazao da ovo nije prvi put da mu se dešava, te da je njegov “kolega i ranije pokazivao slične namjere”.

I on tvrdi da je napadnut…

Sad sam verbalno i fizički napadnut na sjednici OV Novo Sarajevo od strane Nedima Salihagića! Od sada tražim prisustvo policije na našim sjednicama!

Moj glas niko i nikad neće utišati! Kolegi se nije dopalo što sam ispravljao njegove krive navode!Radi politike moju porodicu niko ne smije spominjati!

Ovo nije prvi napad kolege, već je u par navrata pokazivao slične namjere“, napisao je Srdić.

Pogledajte video sukoba ispod.