Video/ Iznad Rima sudarila se dva aviona, poginula oba pilota

Dva aviona sudarila su se iznad Rima tijekom misije obuke.

U obuci su sudjelovala još dva aiona, koji su zatim prisilno sletjeli.

Tragična avionska nesreća dogodila se kod mjesta Guidonia Montecelio, u blizini Rima kada su se sudarila dva aviona Siai Marchetti 208 talijanskih Zračnih snaga.

Dvije su se letjelice dodirnule tijekom vježbe, koja je uključivala ukupno četiri ultralaka zrakoplova, jedna je izgubila krilo te su se obje srušile, prenosi la Repubblica.

Jedna od dvije letjelice završila je između zgrada u ulici via della Longarina kod McDonald’sa.

Drugi avion je uspio sletjeti na Via delle Margherite izbjegavajući kuće te se zabio u automobil. Pilot je još bio živ, počeo je dozivati pomoć.

Neki su susjedi htjeli ugasiti plamen aparatom za gašenje požara, a onda je eksplodirao.

Dvije zgrade su evakuirane, a oba pilota su preminula u avionu. Drugih ozlijeđenih trenutno nema.

Na licu mjesta stigla je policija i karabinjeri. Druga dva pilota koji su svojim avionima redovno sletjeli nisu ozlijeđeni, te će uskoro biti saslušani.

Tužilaštvo će pokrenuti istragu kako bi se rekonstruiralo što se dogodilo. Čak će i avionska inspekcija pokrenuti istrage.

Vijest o pogibiji dvojice pilota Zrakoplovstva u padu aviona ispunjava nas tugom. U ime Vlade izražavam najdublju sućut i blizinu obiteljima, kolegama iz 60. brigade i cijeloj jedinici Zraka Sila. Naše molitve idu njima”. Izjavila je premijerka Giorgia Meloni.