Video/ Nevjerovatne scene na košarkaškom terenu: Kubanac pokušao ući u dvoranu s metalnom šipkom poslije isključenja

Kubanski košarkaš Karel Guzman izazvao je žestok incident u subotu, tokom meča rumunskog derbija između Oradee i Kluža, za koji nastupa Guzman, kada je početkom druge četvrtine isključen zbog sukoba sa srbijanskim košarkašem Nikolom Markovićem.

Guzman je u Klužu saigrač s Andrijom Stipanovićem i Nemanjom Gordićem.

Do trenutka isključenja Guzman je nekoliko puta imao duele s Markovićem, a sve je eskaliralo i dovelo do tuče igrača oba tima u 13. minuti utakmice.

Kubanac je potom isključen, a onda je uradio šokantnu stvar, toliko da je protiv njega pokrenut krivični postupak.

Igrač se, nakon što je napustio teren, ponašao nasilno. Napustio je višenamjensku prostoriju, otišao do obližnjeg gradilišta i uzeo valovitu metalnu šipku koju je držao u ruci i krenuo da se vraća u dvoranu.

U jednom trenutku zaustavio ga je saigrač, a obezbjeđenje mu je oduzelo predmet“, navodi se u saopćenju policije.

Dan nakon incidenta, Oradea je objavila videosnimak na kojem se vidi kako pokušava ući u dvoranu s metalnom šipkom, kao i da ga Stipanović zaustavlja u toj namjeri.

Oradea je ovu utakmicu dobila i sada je prva na tabeli, dok je Kluž poručio da otvaraju disciplinski postupak. U međuvremenu se javnosti obratio i sam Guzman.

Žalim zbog svojih postupaka i želim da se izvinim klubu, mojim saigračima i svima koji su bili tamo. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. I razumijem da se to ne odražava na vrijednosti našeg tima i sporta.

Želim da budem jasan i kažem da sam izazvan od protivnika i člana njihovog stručnog štaba na zagrijavanju. Razumijem da kao košarkaš imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pustio da izađe ono najgore iz mene“, rekao je Kubanac.