Video/ Objavljen snimak s nadzornih kamera kako Halilović šamara Samardžića u Holiday Inn-u

U sarajevskom hotelu Holiday Inn jutros je došlo do fizičkog sukoba između Halila Bajramovića, federalnog zastupnika Naroda i pravde, i Sulejmana Samardžića (NES).

Sada je objavljen i video na kojem je prikazan Halil Bajramović kako fizički napada Sulejmana Samardžića.

Samardžić je inače savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića.

Inače, nešto ranije, gost N1 televizije bio je Bajramović, a tada je potpuno negirao da je fizički napao Samardžića.

Kamere su ga ipak demantovale, što možete pogledati ispod.

Ako i zbog čega ne bih to učinio, ne bih zbog gostovanja večeras. Nisam. Ja sam doživio neugodnost. Ja sam predsjednik Odbora za boračka i invalidska pitanja. Žurio sam na sjednicu, imao sam iPad i iPhone u rukama, ušao sam u lift.

U jednom trenutku je taj momak ušao zajedno sa mnom, kojeg skoro ne znam. Znam da sam ga jednom komentarisao, jer je za mene neprihvatljivo da takva osoba može dogovarati četiri ministea uVladi FBiH. Vidio sam da je bio sa mojim NIP-ovcima u tim pregovorima.

S jedne strane se cijela država angažovala da poništi magistarski rad Sebije Izetbegović, ne želim da ulazim u to, a s druge strane ovakva osoba da sjedi i dogovara doslovno pola Vlade FBiH. To je za mene neprihvatljivo. To sam govorio na svojim organima“, kazao je Bajramović.

Podsjetimo, danas su se iz NES-a oglasili saopćenjem za javnost, u kojem su istaknuli da bi trebalo “procesuirati NiP-ovog Halila Bajramovića zbog novog primitivnog fizičkog napada”.

Građanima Unsko-sanskog kantona današnji incident u kojem je Halil Bajramović, predsjednik NiP-a USK fizički nasrnuo na Sulejmana Samardžića, savjetnika premijera USK neće zvučati iznenađujuće, jer je Bajramović oduvijek poznat po primitivnim ispadima, verbalnim sukobima i kafanskom načinu ophođenja, a poznato je da je prošle godine osuđen i na tri godine zatvora”, kazali su na početku saopćenja iz Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NESBiH).

Javno su osudili ovakav vid ponašanja koji je, kako kažu, ispod svakog nivoa osnovne kulture.

Međutim, kako je događaj zabilježen u našem glavnom gradu i kako mu je prethodila najava na društvenim mrežama te kako je sve uslijedilo nakon aktuelnih političkih previranja u Krajini, smatramo nužnim javno osuditi ovakav vid javnog ponašanja koji je ispod svakog nivoa osnovne kulture.

Narodni evropski savez će inzistirati na tome da ovaj postupak bude krivično i pravno procesuiran, jer ni na koji način ne prihvatamo ovakav oblik ponašanja javnih zvaničnika i smatramo ga primjerom za svaku osudu”, istaknuli su iz ove stranke, te zaključili:

Također, nećemo dozvoliti da krajišku čast i hrabrost kaljaju kvazipolitičari koji tu ulogu dobijaju preko noći upravo kako bi od Krajine pravili cirkusku arenu i predstavljali ovu regiju na najprimitivniji način”.

Iz NES-a su poslali i screenshot prepiske između Bajramovića i Samardžića.

Foto: NES
Foto: NES

Podsjetimo, u sarajevskom hotelu Holiday Inn jutros je došlo do fizičkog sukoba između Bajramovića i Samardžića.

Iz policije potvrdili da im događaj jeste prijavljen jutros, a potom je, u poslijepodnevnim satima, napadnuti pristupio u njihove službene prostorije radi prijavljivanja događaja.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, te je ovaj događaj okvalifikovan kao nasilničko ponašanje i lakše tjelesne povrede.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela”, rekla je glasnogovornica MUP-a Mersiha Novalić.