Zmajevi večeras jurišaju po drugu pobjedu, naši navijači mogu na stadion pod samo jednim uslovom

Fudbaleri reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras će u Bratislavi tražiti novu pobjedu koja bi im donijela savršen skor u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

Zmajevi nakon pobjede u Zenici protiv Islanda žele osvojiti slovačku tvrđavu u Bratislavi.

Naši reprezentativci na svojoj strani imaju samopouzdanje koje toliko nedostaje našim večerašnjim protivnicima.

Slovačka je u figurativnom smislu ranjeni lav koji je nakon remija sa Luksemburgom gladan bodova, a na domaćem terenu imat će prednost poznavanja svakod pedlja stadiona “Tehelne pole”.

Kako javljaju tamošnji mediji, teško je da će nakon neuspjeha u prvom meču kapacitet od oko 20 hiljada mjesta na meču biti u postpunosti ispunjen.

Do jučer tek je nešto više od pet hiljada karata prodato domaćim navijačima, pa bi Zmajevi mogli igrati i u dosta ugodnoj atmosferi.

S druge strane, nezvanično, armija navijača Bosne i Hercegovine dolazi na utakmicu i pored zabrane UEFA-e koju je naša selekcija zaradila na utakmici posljednjeg kola grupne faze Lige nacija.

U svakom slučaju, čeka nas izuzetno zanimljiv meč u kojem će oba tima tražiti tri boda, BiH kako bi ostala u vrhu tabele grupe J, a Slovačka kako bi pogrešan početni korak ispravila i vratila se u utrku za drugo mjesto.

Navijači BiH mogu ući na stadion u Bratislavi, ali pod jednim uslovom

Navijači Zmajeva mogu na stadion u Bratislavi, ali samo ako nisu državljani Bosne i Hercegovine, potvrđeno je to za N1 iz Službe za odnose s javnošću Fudbalskog saveza Slovačke.

Tačnije, bh. dijaspori, koja posujeduje pasoše i dokumente drugih zemalja, u kojima žive i rade biće dozvoljeno da kupe kartu u Slovačkoj.

Zbog incidenta među navijačima BiH i Rumunije u Bukureštu, UEFA je zabranila prisustvo navijača iz Bosne i Hercegovine sutra u Bratislavi.

Utakmica Slovačka-Bosna i Hercegovina na rasporedu igra se od 20:45 na stadionu Tehelne pole.