Arduana Pribinja objavila novosti o stanju pretučenog sportiste iz Sarajeva

Novinarka Arduana Prbinja objavila je nove informacije o stanju mladića koji je zajedno sa njenim sinom Harunom teškom pretučen u Baru.

Prema njenim riječima mladić je jutros operisan i osjeća se dobro.

Podsjetimo, u napadu zbog kojeg je u Crnoj Gori uhapšeno pet osoba većinom maloljetnika Alija je zadobio teške tjelesne povrede i višestruke prelome jagodinčne kosti.

Arduanin sin Harun Kurić u napadu je zadobio povrede nosa.

Maloljetni napadači priznali i otkrili povod napada

Podsjetimo, nakon što su četvorica maloljetnika koji su osumnjičeni da su u crnogorskom gradu Bar fizički napali dvojicu sportista Atletskog kluba “Sarajevo“, saslušani u prisustvu roditelja u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar, tužilac im nije odredio zadržavanje.

Oni su priznali djelo i izrazili kajanje“, potvrđeno je Primorskom portalu u ODT Bar.

Prema saznanjima ovog portala, maloljetnici iz Bara su istakli da povod napada nije na nacionalnoj osnovi. Naveli su da je incidentu prethodilo verbalno prepucavanje.

Policija je u redovnom postupku podnijela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloljetnike iz Sarajeva.

Tužilaštvo će prikupiti dokaze i nakon što se saslušaju i oštećeni, predmet će biti u redovnoj proceduri.

Povrijeđeni maloljetnici iz Bosne i Hercegovine su članovi AK “Sarajevo“ i u Baru su bili na pripremama.

Policija u roku od 24 sata rasvijetlila slučaj. Uhapšen je peti akter, Baranin Božidar Kaluđerović (18) iz Bara kome je određeno zadržavanje do 72 sata nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, a u vezi sa fizičkim napadom na dvojicu maloljetnika iz Sarajeva, u naselju Šušanj.

On nije priznao krivično djelo.

Postupajući tužilac donio je rješenje o zadržavanju do 72 sata u kojem roku će biti podnijet predlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Baru, potvrđeno je u ODT Bar.

On će prema saznanjima Primorskog portala, sudiji za istrage biti priveden danas.