Brat rahmetli Izeta Nanića o odluci Schmidta: “Pojedinci se služe lažima isključivo radi ostanka na vlasti”

Nijaz Nanić, brat rahmetli Izeta Nanića, oglasio se na društvenim mrežama povodom jučerašnje odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

“Poštovani građani BiH!

Ne dopustimo sebi da u ovim momentima budemo indoktrinirani lažima kojima se pojedinci služe kako bi mobilizirali ‘svoju vojsku’.

Ovi pojedinci se služe lažima i poluistinama isključivo radi ostanka na vlasti u kojoj su se pokazali i dokazali kao neprikosnoveni djelioci pravde po svojim aršinima, djelioci radnih mjesta, pozicija i diploma po svojim aršinima, a posebno su se pokazali kao vješti i uspješni u prikrivanju kriminalnih i krivičnih radnji.

Istina je sljedeća:

Izborna volja građana, koja se manifestuje kroz Predstavnički dom parlamentarne skupštine entiteta FBiH, bila je blokirana od delegata iz kluba Bošnjaka.

Prema tome, Schmidt je proces formiranja vlade odblokirao u korist građanskog.

Samo ovakav građanski pristup može nas Bošnjake spasiti od “palestinizacije”.

U svoje lično ime i u ime lika i djela moje rahmetli braće Izeta i Nevzeta obraćam vam se sa nadom da ćemo imati dovoljno pameti kako bismo shvatili na šta su sve spremni oni koji gube vlast i kako bismo prozreli njihove očajničke poteze koji nas guraju ka nesagledivim posljedicama za bošnjački – evropski narod”, poručio je Nanić.