Danas djelomično vedro, pred nama sunčan period koji se neće dugo zadržati

Jutros je oblačno na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne, dok je u ostalim područjima mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Bjelašnica -4; Livno 0; Bihać, Bugojno, Drvar i Sanski Most 1; Ivan Sedlo, Prijedor, Široki Brijeg, Sokolac i Zenica 2; Banja Luka 3; Doboj i Sarajevo 4; Stolac i Tuzla 6; Trebinje 7; Zvornik 8; Bijeljina i Neum 9; Gradačac i Mostar 10 °C.

Danas će se pretežno oblačno zadržati na istoku Bosne, dok se u većem dijelu zemlje očekuje povećanje oblačnosti sa zapada, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Lokalno malo kiše u Bosni može pasti tokom noći na srijedu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19 °C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Sutra sunčanije vrijeme, ali se neće zadržati

U srijedu, sutra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima lokalno može pasti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7 °C, na jugu zemlje do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 21 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti kišu od poslijepodnevnih sati i tokom noći na petak. Na vrhovima planina će padati snijeg.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7 °C, na jugu zemlje do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina je u jutarnjim satima. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Tokom dana se očekuju lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu zemlje do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C.