Foto/ Tradicionalni iftar reisul-uleme za ambasadore: “Nastavit ćemo put pozivanja ka miru i toleranciji”

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović sinoć je u sarajevskom hotelu “Bristol” priredio tradicionalni iftar za akreditovane šefove diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini.

U obraćanju ambasadorima reisul-ulema Kavazović je izrazio dobrodošlicu na zajednički iftar, podsjećajući da je ramazan značajno vrijeme tokom kojeg se vjernici posebno osjećaju.

Allah nas je počastio time da se viđamo tokom mjeseca ramazana, da zajedno iftarimo i upućujemo dove. Posebno mi je drago od ovdje večeras imamo i Istok i Zapad na ovom iftaru“, istakao je reisul-ulema.

Tokom obraćanja je zahvalio ambasadorima na pomoći koju pružaju Bosni i Hercegovini i Islamskoj zajednici.

Želim vam zahvaliti na svemu onome što činite da se ojačaju veze između Bosne i Hercegovine i vaših zemalja. Kad god sjedimo sa vama, mi muslimani iz Bosne i Hercegovine se osjećamo kao dio islamskog svijeta.

Želim podsjetiti i na posljednju rezoluciju Organizacije islamske saradnje (OIC) sa zasjedanja u Mauritaniji, te zahvaliti na podršci pruženoj Islamskoj zajednici kao najstarijoj organizaciji muslimana u ovom dijelu svijeta“, rekao je reisul-ulema.

Izrazio je želju da svi narodi u Bosni i Hercegovini i svijetu žive u miru i prosperitetu, naglasivši da će Islamska zajednica nastaviti svoj put pozivanja ka miru i toleranciji u ovoj zemlji.

Prenesite veliko poštovanje vašim vladama. Mi gledamo u vas kao u našu braću i podršku nama u Bosni i Hercegovini.

Islamska zajednica je vaša kuća i uvijek su vam vrata otvorena. Tu smo za sve ono što možemo dati od sebe“, poručio je na kraju reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Šef diplomatskog kora muslimanskih zemalja, ambasador Palestine Rezeq Namuora, istakao je ovom prilikom da njihove ambasade i vlade podržavaju Bosnu i Hercegovinu, kao i rad Islamske zajednice, naglasivši da će tako biti i u budućnosti.