Mplus donirao više od 20.000 Udruženju Pomozi.ba za liječenje djevojčice Ajlin Pašić

Kompanija Mplus BiH, koja posluje u sastavu M Plus Grupe, vodećeg evropskog pružatelja usluga outsourcinga poslovnih i tehnoloških procesa, donirala je više od 20.000 KM Udruženju “Pomozi.ba” za liječenje djevojčice Ajlin Pašić, koja boluje od cerebralne paralize i West sindroma.

Zahvaljujući donaciji, šestogodišnja Ajlin će otići na liječenje u Austriju, gdje će joj biti obavljena transplantacija matičnih ćelija, što će poboljšati njene motoričke i komunikacijske sposobnosti.

Djevojčica Ajlin rođakinja je jedne od naših zaposlenica. Kada smo saznali za njen slučaj, odlučili smo odmah reagovati kako bi se djevojčici pružila sva potrebna pomoć u pružanju što kvalitetnije medicinske njege.

Kao društveno odgovorna kompanija želimo svoju pomoć usmjeriti u prave ruke, a organizacije poput Pomozi.ba su upravo usmjerene prema onima kojima je naša pomoć najpotrebnija“, izjavio je Damir Kučinar, izvršni direktor Mplusa za Bosnu i Hercegovinu.

Elvir Karalić, osnivač Udruženja Pomozi.ba zahvalio se svim dobrim ljudima i kompaniji Mplus BiH u ime malene Ajlin i njenih roditelja istakavši da su sredstva za liječenje djevojčice Ajlin prikupljena u roku od 24 sati putem Pomozi.ba web platforme, pozivima na humanitarni broj i uplatama putem žiro računa.

U međuvremenu nam se javila kompanija Mplus sa viješću da će pokriti troškove transplantacije ove 6-godišnje djevojčice. To nas je svakako obradovalo jer Ajlin ne može ni stajati, može samo sjediti i puzati.

Ne zna kazati kada je gladna ili žedna, o svemu tome brinu njeni roditelji Amra i Nedim, tako da će njoj biti potrebna velika sredstva za liječenje, a da ne spominjemo putne i ostale troškove”, zaključio je Karalić.

Osim što nastoje podržavati humanitarne akcije kad god to mogu, bitno je naglasiti da je Mplus BiH osnovao i svoj Fond solidarnosti za pružanje pomoći svojim zaposlenicima.

To je dobrovoljni fond radnika naše kompanije. Cilj Fonda solidarnosti je pomoći zaposlenicima i njihovim porodicama u očuvanju zdravlja i života, za ublažavanje materijalnih gubitaka i pomoć u plaćanju troškova koji nastaju zbog bolesti, ozljeda i drugih nepredvidivih okolnosti. Na taj način pomažemo jedni drugima i jačamo duh zajedništva“, istaknuo je Kučinar.

Inače, Mplus vodeći je evropski pružatelj BPTO usluga (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije), s više od 13.000 zaposlenih.

Mplus uspješno integriše dinamičan svijet kontaktnih centara, informacione tehnologije te usluge zapošljavanja s ciljem rješavanja globalnih izazova na polju korisničke podrške.

Trenutno posluje u petnaest zemalja svijeta: Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Slovačkoj, Latviji, Srbiji, Turskoj, Gruziji, Rumuniji, Mađarskoj, Španiji, UK, Nizozemskoj, Švicarskoj i SAD-u komunicirajući s korisnicima iz 57 zemalja na više od 30 svjetskih jezika.

Mplus u Bosni i Hercegovini započeo je s radom u decembru 2016. godine otvorivši kontakt centar u Sarajevu.