Muškarac ostaje u pritvoru nakon pokušaja ubistva supruge i ranjavanja maloljetne kćerke kod Višegrada

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo u pokušaju” L. Barancu iz naselja Vučine u Višegradu, Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor na zahtjev okružnog javnog tužioca.

Baranac se sumnjiči da je nožem pokušao ubiti suprugu pri čemu je povrijedio maloljetnu kćerku.

On se sumnjiči da je 28. marta 2023. godine, oko 03:15 sati u porodičnoj kući, u naselju Vučine u namjeri da liši života svoju suprugu na način što je davio rukama u predjelu vrata, a zatim metalim kuhinjskim nožem nanio teške tjelesne povrede opasne po život i tijelo, te povrede svojoj maloljetnoj kćerki koja je pokušala da zaštiti svoju majku“, navedeno je, između ostalog, u saopćenju Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Tužilaštvo je zatražilo mjere pritvora zbog postojanja opasnosti da će ova osoba boravkom na slobodi imati priliku i utjecati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, ponovi izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna.

Preživjeloj su nanesene teške povrede, a zbrinuta je u Univerzitetskoj bolnici u Foči.