Na Ilidži uhapšen 34-godišnji muškarac, policija pronašla ogroman broj municije i spremnike za automatsku pušku

Tridesetčetverogodišnji muškarac uhapšen je jučer na Ilidži netom iza ponoći zbog sumnje da je počinio krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Kako je saopćila sarajevska policija, prilikom pretresa kuće i putničkog vozila pronađeno je 199 metaka i dva spremnika za automatsku pušku.

Ipak, iz policije nisu naveli da je pronađeno samo oružje.

Dana 10.04.2023. godine u 00:20 sati, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode A. V., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 183. stav 2. KZ FBiH (Ugrožavanje sigurnosti), na štetu A. H. iz Sarajeva i člana 371. stav 1. (Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija) KZ FBiH.

Prilikom pretresa kuće i pratećih prostorija koju koristi na području općine Ilidža, kao i putničkog motornog vozila, kod 34. godišnjaka je pronađeno i oduzeto 199 metaka kazličitog kalibra i dva spremnika za automatsku pušku.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela“, naveli su iz MUP-a.