Na željezničko- cestovnom prijelazu Reljevo bit će postavljen uređaj za regulisanje saobraćaja

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine obavještavaju javnost da će u srijedu 19.04.2023. godine u 11 sati pustiti u rad automatski uređaj za regulisanje saobraćaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na željezničko- cestovnom prijelazu Reljevo, Općina Novi Grad, u km 246+837 željezničke pruge Šamac – Sarajevo – Čapljina.

Preciznije automatski uređaj bit će postavljen na mjestu ukrštanja pruge i ceste u Reljevskoj ulici.

Podsjetimo da su Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine 22.03.2023. godine u Tuzlanskom kantonu pustile u rad nove automatske uređaje za regulisanje saobraćaja na pet prelaza (dva u Živinicama i tri u Lukavcu).

Za ovaj projekat automatske zaštite šest prelaza u nivou na mreži pruga ŽFBiH, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala je 2 miliona KM.

Puštanje u rad ovih modernih uređaja, doprinijet će povećanju sigurnosti u odvijanju željezničkog i cestovnog saobraćaja i podići nivo sigurnosti na željezničko-cestovnim prelazima.

Svi učesnici u saobraćaju dužni su poštovati postavljenu cestovnu i željezničku signalizaciju na mjestu ukrštanja u nivou željezničke pruge i ceste.