Oglasio se MUP KS o teškom udesu na Dolac Malti, teško povrijeđan putnica iz Tivta

O teškom udesu koji se prije dvije noći dogodio u sarajevskom naselju Dolac Malta oglasio se danas MUP KS.

Kako navode iz policije teške povrede zadobila je putnica iz vozila marke BMW, dok je druga putnica iz istog vozila nepovrijeđena.

Vozač koji je divljao s istim autom ostao je nepovrijeđen.

Dana 15.04.2023. godine oko 23:30 sati na kolovozu ulice Zmaja od Bosne, područje općine Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke BMW, kojim je upravljao vozač K. H. iz Sarajeva i putničkog motornog vozila marke Smart, kojim je upravljao vozač D. B. iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnik u vozilu BMW, Š.L. iz Tivta. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana na KUM UKC Sarajevo, a zatim na Klinici za ortopediju i traumatologiju, gdje je i zadržana na daljnjem liječenju.

Lake tjelesne povrede zadobila je putnica u vozilu BMW, H.A. iz Sarajeva, a povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana na KUM UKC Sarajevo, odakle je upućena na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.