Ogromne gužve na autoputu prema jugu, policija isključuje vozila

Na dionici autoputa od Tarčina do Bradine napravljene su velike gužve te mnogi građani čak satima moraju čekati u koloni.

Kako se navodi u posljednjem izvještaju BIHAMK-a zbog pojačanog prometa vozila prema jugu, kolona se formira već na dijelu autoceste Tarčin – Bradina, zbog čega policija trenutno isključuje vozila sa autoceste na naplatnom mjestu Tarčin.

U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica. I dalje tokom dana očekujemo pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima.

Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista”, navodi se.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica – Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac – Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča – Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Bosanski Brod, Velika Kladuša i Gradina na ulazu u našu zemlju.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, od 30 do 45 minuta.