Srednjovječni muškarac iz Doboja ukrao novac iz prodavnice u SCC-u, utvrđeno da je za njim ranije raspisana potraga

Srednjovječni muškarac iz Doboja jučer je iz prodavnice u sarajevskom tržnom centru SCC ukrao novac iz kase.

Zaštitari koji rade u tržnom centru spriječili su muškarca da se udalji iz centra, te tako policiji uveliko olakšali posao.

Kako navodi MUP, nakon provjera koje su uradili policajci utvrđeno je da je za njim raspisana potraga od strane MUP-a RS.

Dana 16.04.2023. godine u 13:45 sati, policijski službenici PU Centar lišili su slobode M. M., rođen 1973. godine u Doboju, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ FBiH (Krađa).

Osumnjičeni je iz prodavnice koja se nalazi u tržnom centru SCC, ulica Vrbanja, općina Centar Sarajevo, otuđio novac iz kase i pokušao su udaljiti sa lica mjesta, gdje su ga zadržali uposlenici zaštitarske agencije.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za 50-godišnjakom raspisana potraga od strane MUP-a RS“, naveli su iz sarajevske policije.

Kako dalje navode iz policije o ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedeno lice je predato u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo