Totalni kolaps na ovim na graničnim prelazima zbog prvomajskih praznika

Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća uz povoljne uslove za vožnju i bez vanrednih ograničenja, ali uz duža zadržavanja na graničnim prelazima.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Doljani pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na graničnom prelazu Bosanski Brod duga je kolona vozila na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozače savjetuju da se na vrijeme informišu o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja, kao i da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Vozače teretnih vozila mole da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica – Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići – Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča – Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje – Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.