Tragično završio sukob rođaka zbog zemlje i ovaca

Vinko Matić (56) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je sjekirom ubio komšiju i rođaka Radomira Matića (78) u zaseoku Jelići u Donjim Golešima kod Banjaluke.

Navodno je sukob počeo kada su ovce ušle u njegovu livadu, nezvanično saznaju “Nezavisne novine”.

Ovaj zločin je potresao mještane Goleša, ali i okolnih mjesta.

Kako “Nezavisne novine” nezvanično saznaju, osumnjičeni Vinko se u ovo selo vratio na očevinu gdje je često dolazio u sukobe sa komšijama, a navodno je imao i psihičkih problema, te da je bio sklon i alkoholu.

Naši izvori navode da se Vinko u ovo mjesto vratio prije desetak godina, te da je najčešće zbog zemlje imao problema sa mještanima koji su mu u tom selu mahom i rođaci.

Nastradali Radomir je Vinkov rođak sa očeve strane, u tom selu kažu stric. Priča se da su i ranije imali probleme, ali su valjda taj dan ovce ušle u njegovu zemlju pa je to bio okidač za sukob koji je nažalost tragično završio. Vinko je jedno vrijeme radio kao taksista, ali se vratio u ovo selo pa je i tu bilo nekakvih problema“, rekao je izvor “Nezavisnih novina”.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni nije bio oženjen.

Ima i nekih priča da se čak i liječio na psihijatriji. Znao je i Vinko tako kada ga sretnemo kod prodavnice da se požali na neke ljude za koje je tvrdio da su ga maltretitali, zlostavljali pa čak i vezali i da je to sve jako uticalo na njega. U svakom slučaju zločin je strašan, nastradao je čestit čovjek i policija je tu da utvrdi šta se tačno desilo“, rekao je naš izvor.

Podsjećamo, krvavi pir desio se u srijedu oko 13 časova, a kako se sumnja Vinko je Radomira zatukao udarajući više puta oštrim premetom po tijelu.

Navodno je nakon svega, prijavio da je istukao rođaka, ali po dolasku policije muškarac je već bio bio mrtav. Rane po tijelu ukazivale su na to da je u zločinu najvjerovatnije korištena sjekira.

Policija je od njega izuzela sjekiru za koju se sumnja da je korištena u zločinu, ali i druge predmete koji će poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

Uviđaj na licu mjesta izvršila je dežurni tužilac Gordana Mijatović koja je naložila da se preduzmu sve istražne mjere i radnje, kao i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti krivičnog djela. Naložena je i obdukcija tijela u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Vinko Matić biće predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.