U Sarajevu se sudarili automobil i motor, motorista vozio bez položenog vozačkog ispita

Još jedna teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć netom prije ponoći u Sarajevu.

Naime. na na kolovozu raskrsnice ulica X transverzala i Safeta Hadžića sudarili su se automobil i motocikl kojim je upravljala osoba bez položenog vozačkog ispita.

Motociklista je zadobio teške tjelesne povrede.

Dana 16.04.2023. godine u 23:50 sati, na kolovozu raskrsnice ulica X transverzala i Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke ‘Opel Zafira’, kojim je upravljao vozač N. M., rođen 1968. godine, nastanjen u Prijedoru i motocikla marke ‘Gilera’ kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao A. O., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je A. O. što je konstatovao ljekar u Općoj bolnici ‘Prim. Dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke“, naveli su iz MUP-a KS.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.