Uznemirujući video/ Objavljen snimak ubistva osnivača Cash aplikacije: Tražio je pomoć, ali niko nije prišao

Nadzorne kamere snimile su posljednje trenutke života osnivača Cash aplikacije Boba Leeja (43), koji je izboden u San Francisku i ostavljen da umre.

Na snimku se vidi kako otac dvoje djece očajnički steže rane i moli prolaznike za pomoć – u jednom trenutku je očajnički pokušao da zaustavi automobile u prolazu, ali su oni samo projurili pored njega, ignorišući ga.

Kako navodi Daily Mail, Lee je u utorak uvečer više puta izboden nožem u grudi u gradskoj četvrti gdje je bio na poslu.

Ovo brutalno ubistvo u izbornoj jedinici bivše predsjednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi izazvalo je zabrinutost zbog nedostatka javne sigurnosti i sve većeg broja beskućnika u San Francisku.

Ubijeni Lee je svojevremeno živio u tom gradu, ali se preselio baš zbog porasta kriminala na ulicama.

Potresni video prikazuje krvavog i ošamućenog Boba kako tetura niz glavnu ulicu, a zatim tetura prema stambenoj zgradi Portside u glavnoj ulici 403, gdje pada na zemlju.

Nekoliko trenutaka leži nepomično, ali nekako uspijeva da klekne i zgrabi svoj mobilni telefon. Lee u jednom trenutku maše vozaču automobila, ali on samo nastavlja dalje.

Prema izvještaju San Francisco Standarda, Lee je pozvao hitnu oko 2:35 i povikao: “Upomoć. Neko me je izbo.”

Žrtva je sa povredama opasnim po život prevezena u lokalnu bolnicu. Uprkos naporima hitnih službi i medicinskog osoblja, muškarac je podlegao povredama“, saopćila je Policijska uprava San Franciska (SFPD).

Na obližnjem parkingu je navodno pronađen kuhinjski nož sa oštricom od 3,6 centimetara, ali policija još nije uhapsila napadače.

Šef SFPD-a Bill Scott odbio je da otkrije motiv napada i nije želio da kaže da li je žrtva ciljana ili nasumično izabrana.

U San Francisku je ove godine bilo 39 ubistava, a gradskoj policiji trenutno nedostaje 541 policajac.