Video/ Manijaci uz pjesmu “nema nema titule” okrenuli leđa svojim miljenicima

Fudbaleri Željezničara poraženi su i u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Upisao je Željo tako i četvrti uzastopni poraz, a njihovi navijači bili su vidno razočarani.

Oni su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka počeli pjevati “nema, nema titule” nakon čega su okrenuli leđa svojim miljenicima.

Ekipi Nermina Bašića tako predstoji velika borba za Evropu kroz Premijer ligu BiH.

Trenutno su na 5. poziciji sa 39 osvojenih bodova, i dva boda manje u odnosu na Velež koji se nalazi na 3. mjestu.

Tok utakmice

Velež je i u revanš susretu savladao Željezničar (prvi susret Rođeni su dobili sa 1:0) te tako zakazao mostarski derbi protiv Zirnjskog u finalu Kupa BiH ove sezone.

Plavi na svojoj Grbavici odlično otvaraju utakmicu, u šestoj minuti Santos je kao brzi voz prošao po lijevoj stranici i ubacio u šesnaesterac, gdje se našao Beća koji snažnim udarcem matira Hadžikića za 1:0.

Zatim Velež uzvraća. Pršeš je izveo korner u 16. minuti, lopta je došla do Zvonića, koji udarcem glavom pogađa same rašlje gola Željezničara – 1:1.

Imao je Šikalo odličnu priliku u 21. minuti odlično je šutirao iz voleja, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored desne stative Bendera.

Plavi su imali priliku u 27. minuti. Drina je ubacio loptu, Jašarević vratio povratni pas u šesnaesterac, a Hodžić je veoma loše na kraju šutirao.

Velež se nakon gola odlično defanzivno postavio, te je to otežavalo Željezničaru da priđe golu gostiju.

U finišu prvog poluvremena, Šikalo je ubacio loptu pred gol domaćih, Haskić je odlično šutirao, ali Bender je odbranio.

Šansu da dovede Željezničar u novo vodstvo imao je Amoah u 55. minuti nakon centaršuta Santosa, ali glavom je šutirao pored gola.

Velež je do preokreta došao 72. minuti. Haskić je sjajnim pasom izbacio Anđušića u stopostotnu priliku, ofanzivac Rođenih ne griješi u takvoj situaciji – 1:2.

Zatim su Plavi pokušali doći do izjednačenja, trener Bašić je držao dva špica u igri (Haračić i Krpić), ali ništa konkretno nisu uspjeli napraviti. Velež je zatvorio sve prilaze golu…

Ostalo je 1:2 do posljednjeg zvižduka sudije Dragana Petrovića.