Video/ Spektakularni vatromet povodom 3000. izdanja “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”

Nedavno su se navršile pune 32 godine od početka emitiranja najdugotrajnije emisije informativnog karaktera u Evropi, a večeras, 15. aprila 2023. godine, ova je emisija dosegla svoj rekord, zlatni jubilej – večeras se emitiralo 3000. izdanje “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”.

“Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem” u više je navrata mijenjao svoj “dom”; sve je počelo na javnom servisu BiH, a do 2009. godine ste ovu emisiju mogli gledati na Hayat TV, kao i na nekadašnjoj TV1.

Želja za neovisnošću bila je neutaživa, pa je 15. januara 2012. godine osnovana FACE TV. “Centralni dnevnik” je tako, i u tehničkom producentskom dijelu, postao neovisan u cijelosti.

Statistički podaci pokazuju da je “Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem” najgledanija emisija u BiH, a među najgledanijim je i u Evropi i svijetu.

FACE TV je medij kojem se vjeruje. O “Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem“”govori se u BiH, regiji, svim zemljama svijeta…

Svi znaju da petkom i subotom, u 18:45 sati, počinje emitiranje najeksluzivnijih gostovanja, vijesti i bespoštedno otkrivanje svih afera.

FACE je proslavila svoj jedanaesti rođendan u januaru ove godine, a kroz decenijski rad su gledateljima donosili najaktuelnije vijesti u vezi sa historijskim dešavanjima, ekskluzivne, svjetske intervjue, live izvještavanje iz haške sudnice – pratili su presude ratnim zločincima. Također, pratili su historijski uspjeh bh. nogometnih Zmajeva.

Unatoč pritiscima, prijetnjama, napadima – FACE TV nije odustala: njihov je izbor uvijek biti na strani građana.

2. aprila 1992. godine počela su ratna dešavanja na prostoru BiH, a Senad Hadžifejzović i njegovo javljanje iz “Dnevnika” mnogima je podsjetnik na te dane.

On je tada izrekao čuvenu rečenicu: “Nije ozvaničen, nije objavljen i vodi se, zasad, na ograničenim teritorijama i specijalnim metodama, ali možemo slobodno reći: ovo je već rat!”

Naglašavao je on to više puta – prvi predsjednik RBiH Alija Izetbegović i Senad Hadžifejzović više su se puta našli u historijskim preplitanjima sudbina.

Alija Izetbegović se u “Centralni dnevnik” javljao uvijek kad nije imao kuda, kad je osjećao da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, kad se od njega očekivalo da donese važne odluke.

Alija Izetbegović je otet 2. maja, a to je rekao u live programu “Centralnog dnevnika”: “Ja sam ovdje, praktički, zarobljenik!”

FACE je bodrio nogometne Zmajeve; pratili smo njihov plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Za FACE su govorile holivudske zvijezde A liste – poznata glumica Angelina Jolie i legendarni glumac Morgan Freeman.

Historijski intervju sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem izazvao je veliku pažnju javnosti, pogotovo zbog direktnog pitanja koje mu je uputio Senad Hadžifejzović.

Mjesec april je značajan za našu medijsku kuću jer u ovom periodu imamo tri razloga za slavlje: obilježavamo jedanaest godina FACE-a, 32 godine postojanja i 3000. izdanje emisije “Centralni dnevnik”. Veliko slavlje povodom trostrukih obljetnica održat ćemo u maju tekuće godine“, navodi se u saopćenju FACE-a.

U nastavku pogledajte video spektakularnog vatrometa.