Benjamina Karić za Sarajevsku seharu o “Zlatniku Grada” za Aličkovića: “Radilo se istinski o dobroj namjeri zahvale”

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, primila je u svoj ured Nihada Aličkovića, vođu “AntiDayton” pokreta, kao i članove ovog pokreta Sadika Menkovića i Midhata Hajdarevića.

Karić je njemu i pripadnicima ovog pokreta uručila “Zlatnik Grada Sarajeva”.

Razlog za pozivanje Nihada Aličkovića i drugih članova ovog neformalnog pokreta je pomoć Turskoj nakon zemljotresa.

Tu ništa ne bi bilo čudno da Aličković nije poznat po brojnim skandaloznim izjavama, koje su uglavnom u posljednje vrijeme išle u prilog Stranci demokratske akcije, a mnogi će ga opisati kao radikala.

Jedan je od organizatora protesta ispred OHR-a, gdje su se širile brojne poruke protiv visokog predstavnika i ambasade SAD-a, ali i generalno protiv Zapada, a nalazio se zajedno i sa SDA jurišnicima koji su ispred zgrade Parlamenta FBiH bili protiv izbora nove Vlade.

Kako je Benjamina Karić kazala za Sarajevsku seharu imala je najbolju namjeru da kako bi iskazala poštovanje i zahvalnost za njihove aktivnosti koje su proteklih mjeseci imali u zemljotresom pogođenoj Turskoj.

Djeca su u znak zahvalnosti nacrtala preko 500 crteža, ideja je da se napravi humanitarna izložba i da svi prilozi idu za djecu u Sirijskim kampovima, a gradonačelnica Karić je ideju prihvatila.

Primila sam sve koji su pomagali na bilo koji način Turskoj i Siriji i to je bila poenta i ovog sastanka. Radilo se istinski o dobroj namjeri zahvale svima koji su pomogli narodima nakon zemljotresa“, kazala je kratko Benjamina Karić za Sarajevsku seharu.

Inače, “Smrt okupatorima i domaćim veleizdajnicima“, samo je jedna od poruka koje su se mogle čuti ispred OHR-a, dok su se ispred Parlamenta FBiH napadali novinari, ali i zastupnici koji su podržali izbor nove Vlade.

Jedan od “kolovođa” tada je bio upravo Aličković.