Danas oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, meteoalarmi aktivni za cijelu BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan Sedlo 11, Sokolac 12, Drvar, Livno i Srebrenica 13, Bihać, Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg 14, Sanski Most i Tuzla 15, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Zenica i Zvornik 16, Doboj 17, Bijeljina i Trebinje 18, Mostar 20, Neum 21 stepen.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro nešto manje oblačnosti, a u ostatku dana postupno naoblačenje. Od sredine dana u Hercegovini se očekuju pljuskovi i grmljavina.

U sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne su lokalno moguće intenzivnije padavine, što može uvjetovati pojavu bujica.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen.

Zbog grmljavine je aktivan žuti meteoalarm za područje cijele Bosne i Hercegovine, dok je za neka područja aktivan meteoalarm i zbog većih količina padavina.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće“, glasi upozorenje za Sarajevo.

Bez stabilizacije vremena i narednih dana

U srijedu će također biti pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavine uglavnom poslije podne. U sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne se očekuju jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujica.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 28 stepeni.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslije podne pljuskovi i grmljavina širom zemlje.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Lokalno je moguća i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.