Detalji napada na maloljetnike u Sarajevu: Siledžiji zasmetala igra laserom, djevojčici se bore za život

Nasilnik A. P. (42) koji je u četvrtak navečer brutalno pretukao dvoje maloljetnika i ranije je prijavljivan za nanošenje teških povreda.

Stravičan događaj u kojem je napadnuto dvoje mladih desio se u četvrtak oko 21 sat.

Dvoje 17-godišnjaka, mladić i djevojka, družili su se ispred jedne garaže u ulici Tina Ujevića, općina centar Sarajevo.

U svojoj nevinoj igri koristili su laser, nesvjesni da bi zbog toga mogli biti napadnuti, a kamoli da im zbog toga može biti ugrožen život.

Siledžija A. P. koji živi u jednoj zgradi u ulici Tina Ujevića, dao je sebi za pravo da brutalno napadne djecu koju nije ni poznavao.

Policiji je rekao da mu je zasmetao laser. Tukao ih je rukama“, kazao je za Dnevni avaz izvor iz istrage.

U napadu siledžije teže je prošla 17-godišnjakinja.

Ona je hitno prevezena u Klinički centar u Sarajevu (KCUS), gdje je utvrđeno da je zadobila povrede glave opasne po život.

Maloljetnica je prebačena na Kliniku za neurohirurgiju, i kako saznajemo, u teškom je stanju.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđeno da su pripadnici Policijske uprave Centar Sarajevo noćas u 02:00 sata uhapsili A. P. (42) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda (član 172. stav 3. KZ FBiH).

Osumnjičeni je prethodnog dana u 21:05 sati u ulici Tina Ujevića, općina Centar Sarajevo, fizički napao dva maloljetna lica kojom prilikom je jedno zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život i na UKC u Sarajevu je zadržano na daljem liječenju, dok je drugo lakše povrijeđeno“, navedeno je iz MUP-a KS.

Kako “Avaz“ saznaje, istragu u ovom slučaj preuzeli su inspektori Odjela za krvne i seksualne delikte MUP-a Kantona Sarajevo.