Detalji nesreće u centru Sarajevu: Smrtno stradala 25-godišnja djevojka, drugoj se ljekari bore za život

U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći koja se desila na Marindvoru u ulici Maršala Tita u Sarajevu smrtno je stradala djevojka inicijala S. A., rođena 1998. godine.

Kako je medijima ranije rečeno iz MUP-a KS, vozač je na ispitivanju.

Dvije osobe su zadobile teške tjelesne povrede.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica KTKS.

Jedna osoba je smrtno stradala. Dvije su zadobile teške povrede. Sprovodi se kriminalistička obrada nad tim licem – vozačem“, kazali su jutros iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Naknadno se MUP oglasio i zvaničnim izvještajem.

Policija navodi da je stradala pješakinja inicijala S. A. (1998. godište), teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješak S. A. (1997. godište), dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E. (2002. godište).

Njima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo.

O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, navedeno je iz MUP-a KS.