Foto: A. K./ Sarajevska sehara

Kakvo nas vrijeme očekuje početkom naredne sedmice

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom su zabilježeni u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 7; Ivan Sedlo 20; Livno, Sarajevo, Tuzla 23; Bihać, Neum, Široki Brijeg 24; Gradačac, Sanski Most 25; Zenica 26; Mostar 28 °C.

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni i na krajnjem jugoistoku Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene slabom grmljavinom, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 23 °C.

Nekoliko sunčanih dana, a zatim opet kiša

U utorak, prekosutra, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i istoku Hercegovine, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 22 do 26, na jugu do 28 °C.

U srijedu pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i dio noći širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. Poslije podne porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.