Kiša i pljuskovi do kraja sedmice

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne istočnog i jugoistočnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 °C.

U Sarajevu djelomično vedro prijepodne. Oblačno sa pljuskovima u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 °C.

U četvrtak u Bosni oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro. U Bosni rijetko može padati slaba kiša ili rosulja u centralnim, istočnim i sjevernim područjima.

Na jugu i istoku Hercegovine od sredine dana prema poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 °C, na jugu zemlje od 19 do 23 °C.

U petak u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini umjerena naoblaka. Slabija kratkotrajna kiša je moguća u sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 °C, na jugu zemlje do 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 °C, na jugu zemlje od 21 do 25 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi i slaba grmljavina se prognoziraju na području Krajine, jugozapadu Bosne, u centralnim područjima i Hercegovini.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11 °C, na jugu zemlje do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C, na jugu zemlje do 26 °C.