Maturska zabava u Banjaluci izazvala polemiku, odbornik traži zabranu zbog stihova “ku**e”, “droga”…

Muzičari mlađe generacije Gazda Paja, Nucci i Voyage zabavljat će banjalučke maturante u četvrtak 18.maja i to u multimedijalnom centru koji koristi SNSD.

Za lokalni banjalučki portal ranije je predsjednik GRO Vlado Đajić govorio o događaju, ali njegova stranka negira organizaciju.

Odbornik u Skupštini Grada Banjaluka Saša Lazić u svom stilu je kritikovao takve događaje, koje promovišu muziku čije su teme ku**e droga, kriminal, nemoral… Pozvao je nadležne da sve spriječe.

Naveo je stihove jednog od tri izvođača koji bi trebalo da održe koncert pod nazivom “Maturska žurka”.

Obratio se roditeljima maturanata, gradonačelniku, ministrima kulture, porodice, omladine i sporta, policije.

Lazić pita da li je ovo primjeren sadržaj za našu djecu, maturante srednjih škola?

Da li su ovo vrijednosti kojima treba da učimo našu omladinu, da li su ovakvi tekstovi otvoren poziv na konzumiranje svega i svačega, kao i potencijalna opasnost po zdravlje i ponašanje ove omladine, u svakom smislu, da li ovakve riječi bar malkice dopiru do vaših ušiju (ili sam ja to lud i bespotrebno paničim), da li takvi izvođači smiju uopšte da pjevaju javno, a pogotovo maturantima?!

Ovim putem, javno, pozivam sve pomenute, da se zaustavi talas širenja bluda, nemorala i, kako to Petar Božović reče, ‘opasnih frekvencija’ prema našoj djeci i omladini. To znači da pozivam, prije svega, policiju, ali i ostale nadležne, gradske i republičke institucije, da zabrane izvođenje ovakvih tekstova, pa ako treba i ovaj koncert.

Vrijeme je da bar pokušamo djecu okretati pravim ili bar nekim normalnijim vrijednostima, iako ja odavno ukazujem na ovakve stvari i neću stati. Do nas je hoćemo li dopustiti da nas dalje rasturaju i da nam djeci pune mozak tekstovima o drogi, kurvama i sl, jer šta sutra da očekujemo od te omladine?!

Molim i medije da ovo prenesu, a vas, narode, da ovo slobodno podijelite. Ako neće nadležni da nas štite, moraćemo sami. Ne pričam o radikalnijim mjerama, ali ih u budućnosti definitivno ne isključujem, zaprijetio je banjalučki odbornik”, naveo je Lazić.

Podsjetimo, veliku polemiku je izazvao i koncert Breskvice koji je održan u istim prostorijama, a bio namijenjen mladima. Odbornik Medo je recitovao njene stihove u Skupštini Banjaluke.