Meteorolozi najavili nestabilno vrijeme s jačim padavinama do kraja sedmice

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno.

Kiša je lokalno registrovana u Hercegovini, Krajini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Bjelašnica 3; Gradačac i Sokolac 8; Ivan Sedlo 9; Doboj, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 10; Banja Luka, Bihać i Bugojno 11; Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 12; Livno 13; Široki Brijeg i Trebinje 14; Mostar 15; Stolac 16; Neum 18 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 °C.

“Jesen” do kraja sedmice

U četvrtak, sutra, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 °C

U petak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se očekuju tokom noći na nedjelju.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9 °C, na jugu zemlje do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 °C, na jugu zemlje do 23 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Obilnije padavine se prognoziraju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 °C.