Musa ide na Final Four, Real nevjerovatnim preokretom pobijedio Partizan u majstorici

Košarkaši Real Madrida su u majstorici četvrtfinalne serije Eurolige na domaćem terenu savladali Partizan, te se tako plasirali na Final Four.

Madriđani su do trijumfa stigli nakon nevjerovatnog preokreta, pošto su na početku treće četvrtine gubili sa čak 18 razlike.

Završilo je 98:94 za Real, a fenomenalnu partiju pružio je Džanan Musa, koji je bio najefikasniji u redovima pobjedničkog tima.

Musa je dobro otvorio meč i već u prvoj dionici je ubacio šest poena, ali je nakon deset minuta vodio Partizan sa 23:22.

Na startu druge četvrtine raste prednost crno-bijelih koji stižu i do +9 (34:25), ali njihovu seriju prekida trojka Llulla.

Držao je Real priključak nekoliko minuta, ali onda je u sjajnu seriju ušao Punter, na čijim krilima Partizan na odmor odlazi sa ogromnih +16 (39:55)!

U nastavku Real se dugo mučio da smanji prednost Partizana, ali je u tome uspio u finišu treće dionice, koju dobija sa 30:21..

Na ulasku u posljednjih deset minuta igre Real stiže do jednocifrenog zaostatka od 71:76, a šest minuta prije kraja i do poravnanja od 81:81.

Pet vezanih poena postiže Llull i Real stiže do 88:83,. Partizan se vraća nestvarnom trojkom Puntera, ali istom mjerom uzvraća Hezonja.

Zaigrao je Real i dobru odbranu u završnici i Partizan nije imao šanse. Završilo je 98:94, a Musa je bio najefikasniji igrač pobjedničkog tima sa 20 poena.

Tome je bh. reprezentativac dodao i 6 skokova i 4 asistencije, a sa 19 ubačaja ga je pratio Chacho Rodriguez.

Punter je sa 28 poena blistao kod Partizana.

Na Final Four se večeras plasirao i Monaco, koji je u majstorici pobijedio Maccabi sa 97:86.

Tim iz Kneževine su predvodili James i Loyd sa po 21 poenom, dok je kod Maccabija 27 ubacio Baldwin.

Na Final Fouru učestvuju Barcelona, Olympiacos, Real Madrid i Monaco.

U polufinalu se susreću Barcelona i Real, te Olympiacos i Monaco.