Muškarac u Švrakinom Selu sinoć nije ranjen metkom, ne zna se šta ga je udarilo u nogu

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeni su detalji sinoćnjeg događaja u sarajevskombnaselju Švrakino selo kada je prijavljena pucnjava na trolejbuskom stajalištu.

Kako su naveli, policija je obaviještena od strane NN građanina da je muškarac ranjen.

Dana 10.05.2023. godine, oko 19.15 sati, PU Novi Grad je obaviještena od strane NN građanina da je na trolejbuskom stajalištu u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad, ‘muškarac ranjen u nogu’.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici PU Novi Grad zatekli su J.H. (1986) iz Sarajeva koji je policijskim službenicima izjavio da se nalazio na trolejbuskom stajalištu ‘i da je u jednom trenutku osjetio bol u nozi i uočio krvarenje’“, navedeno je u saopćenju MUP-a.

Ekipa Hitne pomoći je ukazala prvu pomoć J.H., te je prevezen na KCUS, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede u predjelu lijeve natkoljenice, te da se ne radi o zrnu metka.

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS koji je naložio da se o događaju sačini službena zabilješka i od J. H. uzme izjava u svojstvu svjedoka, te da nema elemenata krivičnog djela.

Nakon kompletiranja, operativni materijal će biti dostavljen nadležnom tužilaštvu na ocjenu i mišljenje“, navode iz policije.

Iz MUP-a KS su medijima pojasnili da je ljekar utvrdio da muškarca nije pogodio metak.

Policija za sada nema saznanja šta je moglo udariti povrijeđenog koji se nalazio na stajalištu.