Očekuju se gužve na graničnim prelazima i zastoji na ovim dionicama

Kraj je produženog prazničnog vikenda, tako da se i danas očekuje pojačan promet vozila na većini puteva u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prelazima, upozorava BIHAMK.

Najveće gužve i danas se očekuju na dionici Mostar – Jablanica – Konjic – Sarajevo.

Zastoji se mogu očekivati na mjestu radova u Donjoj Jablanici (Jablanica – Mostar), kao i na ulazu na autocestu kod naplatnog mjesta Bradina.

Zbog kiše koja je padala ili još uvijek pada, saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Semizovac – Olovo (Čevljanovići – Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje – Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog obilježavanja 1. maja, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.