Oglasila se policija o udesu na Vracama: Dječak zadobio povrede opasne po život, vozač uhapšen

Sarajevska policija oglasila se nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer na tranzitu u sarajevskom naselju Vraca.

Kako navode, dijete je zadobilo povrede opasne po život i hospitalizirano je na KCUS-u.

Iz MUP-a KS dodaju da je vozač uhapšen pod sumnjom da je počinio “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja”.

Podsjetimo, prema informacijama do kojih su jučer mediji došli dječak je iz prodavnice istrčao na ulicu, a ukoliko se dokaže da je tako hapšenje vozača je samo još jedan dokaz da u BiH ne možete biti sigurni upravljajući automobilom i da ste uvijek krivi kao vozač.

Dana 02.05.2023. godine u 12:30 sati, na kolovozu ulice Put Mladih Muslimana, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz djeteta rođenog 2015.godine, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Peugeot 407’, kojim je upravljao M. R., rođen 1995. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo je 8-godišnje dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, a na Klinici za neurohirurgiju je zadržano na daljem liječenju.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) , a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ FBiH, 28-godišnji vozač je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.