Oglasio se brat Azre Spahić: “Nadam se da ovu bol niko nikad više neće doživjeti, iz mog srca te niko ne može uzeti”

Brat tragično stradale Azre Spahić, Adnan, oglasio se na društvenim mrežama nakon tragičnog događaja kada je Armin Berberović ugasio život njegove sestre.

Kazao je da je bila “predobra za ovaj bolesni svijet”.

Nadam se da ovu bol niko nikad više neće doživjeti.

Bila si jednostavno predobra za ovaj bolesni svijet.

Vidimo se na nekom boljem mjestu.

Moja Zazi, voli te tvoj brat, iz mog srca te niko nikad ne može uzeti“, napisao je Adnan Spahić.

Podsjetimo, Azra Spahić je tragično stradala u petak navečer u sarajevskom naselju Marijin Dvor kada ju je automobilom udario Armin Berberović. Kasnije će se ispostaviti da je vozio bez vozačke dozvole i pod dejstvom alkohola.

Neformalna grupa studenata psihologije, koja je prije sedam godina kreirala Facebook stranicu “Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu” kada su smrtno stradale Selme Agić i Edite Malkoč, pozvale su građane na mirni skup povodom stradanja mlade doktorice Azre Spahić.

Skup će biti održan večeras.

Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita. Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoči”, navodi se u objavi na Facebook stranici.

Istaknule su da ulice Sarajeva nisu sigurne te da postojeći zakonski propisi nisu adekvatni.

Institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju”, saopćile su organizatorice te dodale:

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.”

Azra Spahić
Azra Spahić

Kako je jučer rečeno iz MUP-a KS, Berberović je imao alkohol u krvi i vozio je bez vozačke dozvole.

Na mjestu gdje je sinoć stradala mlada doktorica Azra Spahić, a teško povrijeđena njena prijateljica, u sarajevskom naselju Marijin Dvor građani su položili cvijeće i zapalili svijeće.

I Sarajevska sehara zapalila je svoju svijeću, ovaj put u obliku srca za Azru čiji je život prekinut na početku karijere doktorice medicine.

@sarajevskaseharatiktok I Sarajevska sehara zapalila je svijeću, u obliku srca, za Azru Spahić #sarajevo #udes #saobracajna #nesreca #saobracajnanesreca #policija #marsalatita #titova #marindvor #marijindvor #arminberberovic #azraspahic #tuzilastvo ♬ Sad song by piano and violin(886018) – NOVA

Berberović je više puta isključivan iz saobraćaja zbog prekrašaja, imao je oko 2.000 KM neplaćenih kazni te mu je oduziman automobil.

Bahati vozač Berberović je jučer predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Mediji saznaju da su nadzorne kamere sa hotela Zagreb, koje su pregledali nadležni organi, snimile kako se Berberović velikom brzinom iz pravca Skenderije utrkuje i da je, kako bi izbjegao vozila na šinama, koja su mu blokirala put, skrenuo u ulicu Dolina i pri tome udario djevojke od kojih je doktorica Azra Spahić na licu mjesta ostala mrtva.

Sumnja se da je vozio više od 100 kilometara na sat i kako je već ranije potvrdila policija, bio je u alkoholiziranom stanju.

Za njega će postupajući tužilac predložiti pritvor.

Podsjetimo, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć je održan i vanredni sastanak, nakon tragične nesreće u centru grada, u kojoj je život izgubila mlada doktorica.

Sastanak je operativne naravi i počeo je u 19 sati. Nisu poznati detalji i zaključci sastanka.

Kako mediji saznaju, danas će (u nedjelju) biti održana i vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo.

Premijer Vlade Nihad Uk još ranije jučer je najavio uvođenje rigoroznijih mjera.

Podsjetimo, Armin Berberović je osumnjičen da je sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje prilikom čega je jedna djevojka nastradala, a jedna u kritičnom stanju.

@sarajevskaseharatiktok Pogledajte privođenje Armina Berberovića #sarajevo #udes #saobracajna #nesreca #saobracajnanesreca #policija #marsalatita #titova #marindvor #marijindvor #arminberberovic #azraspahic #tuzilastvo #tuzilastvoks ♬ original sound – Sarajevska Sehara