Ogromne i nezapamćene gužve na izlazima iz BiH

Pojačan je promet putničkih vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić, Svilaj, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica i Hadžin Potok.

Na ulazu u našu zemlju kolone vozila su na graničnim prelazima: Osoje, Gorica, Kamensko i Doljani. I na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Najveće gužve i danas su na dionici Mostar-Jablanica, zbog radova u Donjoj Jablanici.

Duga kolona vozila do kraja dana očekuju se i na dionicama od Jablanice prema Sarajevu.

Duge kolone vozila su u poslijepodnevnim satima i na potezu od Travnika ka Lašvi (posebno na području Viteza).

Vozačima se savjetuje da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja“, navode iz BIHAMK-a.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se i na putnom pravcu Čevljanovići – Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča – Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje – Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.